☀️ Warm... 5% korting met code ZOMER ☀️ Kopiëren

Minecraft
server icon tool

Genereer gemakkelijk je eigen server icon.

Wat is een server icon?

Sinds Minecraft v1.7.2 hebben servereigenaren de mogelijkheid om een ​​afbeelding toe te voegen dat zal verschijnen in de multiplayer-lijst. Hierdoor kan je je server voorzien van een afbeelding waarmee spelers de server gemakkelijk kunnen herkennen.

standaard minecraft server icon

Benodigdheden:
  • - SFTP of web toegang tot je server bestanden.
  • - Een afbeelding die je wilt gebruiken als server logo.
  • - Deze supermooie pagina!
Server Icon Generator

De afbeelding die je uit deze tool krijgt upload je naar je bestandsbeheerder waarna je de server opnieuw moet opstarten.
Upload de verkregen server afbeelding naar je bestandsbeheerder als server-icon.png.
minecraft server icon uploaden

Gelukt? Restart je server en geniet van je mooie nieuwe Minecraft Server Icon!( ! ) Veelvoorkomende problemen

Server afbeelding cache

Het kan zijn dat je icoon niet meteen update. Probeer eerst de server en je client te restarten en eventueel de server opnieuw toe te voegen aan je serverlijst als je server icon daarna nog niet zichtbaar is. Als de afbeelding daarna nog niet zichtbaar is loop je waarschijnlijk tegen een van de problemen hieronder aan.


Foute naam

Andere dingen dan server-icon.png zullen niet werken. Een .jpg of servericon.png zullen dus geen plaatje opleveren. Het kan zijn dat je browser de naam van deze afbeelding verandert als je er meerdere in de download folder hebt zitten. Zoals bijvoorbeeld server-icon (1).png. Zorg dus echt dat het bestand server-icon.png heet.


Foute server icon map

Een Minecraft server icon hoort in de hoofdmap van je server, dus naast de plugins map, server.jar, etc. Het is geen plugin of wereld en zal dus niet in een andere map werken.


Fout formaat

Onze tool doet dit automatisch voor je. Maar let erop dat de afbeeldingsgrootte 64x64 is. Anders zal minecraft je server icon niet aannemen. Je kan de grootte van de afbeelding in veel gevallen bekijken door met uw rechtermuisknop op de afbeelding te klikken en dan naar eigenschappen te gaan. Hier hoort 64x64 te staan en geen ander formaat.


Dubbele bestandsextensie

Als uw computer bestandsextensies (.png, .txt, .docx etcetera) onzichtbaar maakt moet deze ook niet extra toegevoegd worden. De afbeelding heet dan gewoon server-icon

Start nu jouw Minecraft server

Van Vanilla tot Forge alles is mogelijk!

Bekijk de prijzen