Minecraft | Depth Strider enchantment

Het onderwaterleven is een veel groter onderdeel van minecraft geworden. Samen met Aqua Affinity is depth strider een onmisbare enchant voor de waterratten onder ons.

depth strider
Credits:
Stingray Productions

De depth strider enchantment

Het onderwaterleven is een veel groter onderdeel van minecraft geworden. Samen met Aqua Affinity is depth strider een onmisbare enchant voor de waterratten onder ons šŸ™‚

depth strider schoenen

Bron: apex

Technische details

Er zijn 3 niveaus van depth strider, waarvan elk niveau je snelheid met 33% verhoogt tot een maximum van 100%.
Het verkrijgen van Depth strider is alleen mogelijk op boots en dus niet op andere armor stukken.

Depth strider is niet samen te gebruiken met frost walker, wat er juist voor zorgt dat je over het water kan lopen in plaats van erdoor.

Java editie1.8 14w25a18 juni 2014
Bedrock/Pocket editiev0.12.1 alpha8 sep 2015
Het is al een vrij oude enchantment

Bron: Minecraft wiki

Dat was het!

Dat was het eigenlijk wel, De snelheidsboost van depth strider is het zeker waard voor mensen met onderwater bases of bijvoorbeeld bij het zoeken naar drowned’s. Hopelijk heb je wat geleerd van deze tutorial. Veel success met spelen!

Minecraft werelden

Rocket riders wereld

Heb jij zin in wat nieuws? Je kan ook custom werelden op je minecraft server installeren. Denk aan een parkour of avontuur map. Hieronder staan een aantal paginas waar je nieuwe werelden kan vinden voor je minecraft server.

PlanetMinecraft

planetminecraft.com is de orginele minecraft map site. Hoewel veel maps hierop wat ouder zijn heeft planetminecraft nog steeds veel van de orginele mappen zoals the dropper en cops n and robbers.

Minecraftmaps.com

https://www.minecraftmaps.com heeft ook een grote verzameling aan maps zoals avontuur, parkour, puzzel, minigame en coole gebouwen. Uiteindelijk is dit toch echt de beste plek om minecraft werelden te vinden.

Waar moet je op letten?

 • Zorg dat de minecraft werelden die je download ook voor dezelfde minecraft versie zijn als je server.
 • Download mappen alleen als .zip of .rar. Elk ander bestandstype is waarschijnlijk een virus.
 • Zorg dat je plezier hebt!

Een Death counter toevoegen aan je Minecraft survival server [2024]

Veel mensen willen graag een deathcounter toevoegen aan de tablist van hun survival server net zoals de grote youtubers hebben. Zo doe je dat:

Tablist

De death counter opzetten

Zorg eerst dat je OP hebt of dat je deze commandos via de console uitvoert:

/scoreboard objectives add Deaths deathCount
Dit commando voegt een tracker toe voor de objective deathCount met naam Deaths. deathCount kan ook verandert worden in een andere objective.

/scoreboard objectives setdisplay list Deaths
Dit zorgt ervoor dat je objective in the (tab)list terechtkomt. Een andere optie is belowName of sidebar.

Resultaat

Minecraft Death Counter

Bonus: Minecraft health op tab

Met de volgende 2 commandos kan je je health ook op tab laten zien!
/scoreboard objectives add health health
/scoreboard objectives setdisplay list health

Resultaat:
minecraft health op tab

Heb je nog vragen of opmerkingen over deze Death Counter tutorial? Laat het graag weten in onze Discord of check even onze Website.

De difficulty van een Minecraft server aanpassen.

De difficulty of moeilijkheidsgraad is een belangrijk deel van de game. Zo verandert het hoeveel monsters er spawnen en hoeveel food je kwijtraakt. Ook doen monsters meer damage.

In de nieuwere minecraft versies gelden de difficulties ook per wereld. Dus let erop of het ook in de nether werkt.

Minecraft difficulty mogelijkheden
Bron: gamepedia

Alle difficulties

Peaceful: Geen monsters, snelle healing en geen honger.
Easy: Een paar monsters, maar ze doen niet veel damage. Dit is de beste modus voor een gezellige survival server voor beginners.
Normal: Meer monsters, ze doen damage en als je geen voedsel meer hebt zal je health langzaam naar een half hartje zakken.
Hard: Vijanden doen veel damage, te weinig food is dodelijk en zombies kunnen houten deuren breken. Dit is de moeilijkste graad.

Difficulty aanpassen met een commando (aangeraden)

Met het commando /difficulty kan je de moeilijkheidsgraad aanpassen. Bijvoorbeeld: /difficulty peaceful . Hiervoor moet je wel OP hebben of de webconsole gebruiken. Anders zul je een foutmelding krijgen.

Difficulty aanpassen in de console

Dit werkt niet altijd, daarom is de bovenste methode beter.
Ga naar de server properties (server.properties in het bestandsbeheer) en zoek naar de difficulty= optie. Zorg dat je server uit staat en verander deze optie. Daarna kan je je server weer opnieuw opstarten op de nieuwe versie.

Conclusie

Er zijn twee manieren om je difficulty te veranderen. De aangeraden manier is met het /difficulty commando.

Zoek jij nog een leuke Minecraft server om op te spelen met vrienden? Neem eens een kijkje bij Ferox Hosting!

Zo zet je CommandBlocks aan voor jouw minecraft server.

CommandBlocks

Commandblocks zijn een enorm handige manier om meer diepte toe te voegen aan jouw vanilla server. Je kan elk minecraft commando uitvoeren met redstone en zelfs hele systemen aan elkaar bouwen!

commandblock
Bron: gamepedia

Hoe zet ik commandblocks aan?

Log in op de console van je server (in ons geval panel.ferox.host) en ga naar je server properties. Deze is te vinden in de zijbalk van je server of in je bestandsbeheer. Zoek naar “Enable command blocks” en zet deze op true. Restart vervolgens je server. Let erop dat een reload hier niet zal werken.

Hoe krijg ik een commandblock?

Command blocks staan niet zomaar in je creative inventory maar zijn wel met het volgende commando te krijgen:

/give USERNAME minecraft:command_block

Hoe gebruik ik een command block?

heel simpel. Zet hem neer en klik erop met rechtermuisknop. Als je OP hebt en in creative mode zit zal er een popup verschijnen waarin jij je commando kan invoeren. Als laatste hoef je alleen nog te zorgen voor een redstone signaal en klaar is kees!

Hoe gebruik ik SFTP met Filezilla?

In deze tutorial gaan we laten zien hoe je met je Ferox Hosting server connect via SFTP met filezilla.

Ben je meer van de videos? Hieronder vind je een tutorial van ons youtube kanaal:

Vanuit uw console op https://panel.ferox.host: Ga naar Setup en dan SFTP settings.

SFTP settings pterodactyl
Ga eerst naar SFTP settings

Hier staan de logins voor je SFTP toegang. Als je nog geen Filezilla hebt, kan je die hier downloaden:
https://filezilla-project.org/download.php?show_all=1

Verbinden met je Minecraft Server

Als je deze opent krijg je gelijk de interface met opties die al redelijk voor zichzelf spreken:

Host: sftp://node(nummer).ferox.host
Port: 2022
Gebruikersnaam: pak deze uit je paneel
Wachtwoord: Je wachtwoord voor panel.ferox.host

Klik op “Snelverbinden” en je bent binnen! Van hieruit kan je grotere bestanden uploaden en je bestanden aanpassen via programma’s op je eigen PC zoals notepad++, vscode of iets dergelijks.

Filezilla interface

In de linker tab zie je je eigen PC, rechts zie je de bestanden van je server. Om bestanden te editen gebruik je rechtermuisknop > bewerken. Je moet wel je bestand expliciet opslaan in filezilla zodat die goed geupload wordt. Je kan ook mapjes direct van je bureaublad naar het rechter vak slepen.

Maps uploaden

Om minecraft maps te uploaden moet je ervoor zorgen dat deze niet in een rar of zip zitten en de level.dat direct in het geĆ¼ploade mapje zit. Ook moet je ervoor zorgen dat je de session.lock verwijdert mocht die aanwezig zijn.

Om deze in plaats van je hoofd wereld te installeren moet je het world mapje verwijderen en de nieuwe map renamen naar world.

Of om hem naast het huidige world mapje te installeren heb je de plugin multiverse-core nodig. Om daarmee de map te importeren run je mv import mapnaam normal -t flat en om erheen te gaan mvtp mapnaam.

Ik hoop dat deze tutorial nuttig is geweest. Door middel van SFTP met filezilla kan je heel makkelijk bestanden van je minecraft server of discord bot aanpassen op je Ferox Hosting server.

Uw Minecraft server resetten

Heb je je wereld uitgespeeld en wil je opnieuw beginnen? Dat moet zo:

Zorg eerst dat je een backup neemt, mocht je ooit terug willen dan is het handig om je oude bestanden opgeslagen te hebben

Nadat je een backup hebt gemaakt en je server uitstaat moet je naar je bestandsbeheer gaan. Hier moet je alle bestanden verwijderen behalve je server.jar en je eula.txt. Dit kan je doen door op de 3 puntjes te klikken aan de rechterkant van de pagina en dan op delete te klikken.

Als het goed is heb je dan alleen nog je server.jar over. Dan kan je je server weer opstarten en helemaal fris beginnen!

TIP: mocht je per ongeluk toch je server.jar verwijderd hebben dan kan je deze altijd terugkrijgen in de sidebar bij setup > versies bij Ferox Hosting of https://papermc.io/ bij andere hosting providers.

Onzichtbare Armorstands verwijderen

Hoe verwijder je onzichtbare Armorstands?

Onzichtbare armorstands kunnen bijvoorbeeld komen van een oude verwijderde crate of hologram plugin. Of van bijvoorbeeld een map download. Armorstands verwijderen is niet zo moeilijk:

Online zal je veel het volgende voorbeeld vinden:

/kill @e[type=Armor_Stand,c=1]


Deze werkt helaas alleen op Vanilla Minecraft omdat Essentials het /kill commando overschrijft. Het goede commando dat altijd werkt is:

/minecraft:kill @e[type=Armor_Stand,c=1]

of voor versies onder 1.12.2:

/minecraft:kill @e[type=ArmorStand,c=1]

Dit verwijdert de dichtstbijzijnde Armorstand, de c=1 staat voor count, dus delete alleen de eerste Armorstand die je vind en niet alle.

Ik hoop dat het hiermee gelukt is om je Armor stand te verwijderen. Het laatste commando zou op alle minecraft server softwares moeten werken.

Adv: Wil je een minecraft server kopen? Kijk op Feroxhosting.nl!

Minecraft: Villager Banen & Trades [1.14+]

De Village & Pillage update.

Sinds de 1.14 Village & Pillage update zijn villagers flink overhoop gehaald. Nieuwe trades en een bannen systeem. In deze gids ga ik jullie een paar dingen laten zien over de de nieuwe villagers!

Bron: minecraft gamepedia

Welke villager banen zijn er in minecraft?

Hier is een afbeelding met alle villager types sinds 1.14+

(Klik op de afbeelding om hem uit te vergroten)
Er zijn momenteel 15 banen. Om ervoor te zorgen dat een villager een bepaalde baan aanneemt moet je het specifieke blok naast een werkeloze villager plaatsen (zie de bovenste afbeelding). Als dit gelukt is zal het uiterlijk van je villager veranderen en zal je ook zijn nieuwe trades kunnen zien.

 • Armorer – Hoogoven
 • Slager – Roker
 • Cartograaf – Cartografietafel
 • Cleric – Brouw standaard
 • Boer – Composter
 • Visser – Vat
 • Fletcher – Fletching tafel
 • Leatherworker – Ketel
 • Bibliothecaris – Lessenaar
 • Stone Mason – Steenhouwer
 • Herder – Weefgetouw
 • Toolsmith – Smidstafel
 • Wapensmid – Slijpsteen
 • Werkloos – n.v.t. (geen taak toegewezen)
 • Nitwit – N / A (geen taak toegewezen)
minecraft villager uiterlijk

Het uiterlijk van je villager is ook afhankelijk van de biome

Villager Trades

1.14 heeft ook een nieuw concept: vraag en aanbod. Als je een specifieke trade te vaak uitvoert zal deze tijdelijk op slot gaan (geen voorraad) en zal de prijs ook stijgen. Als een item een tijd niet gekocht is zal de prijs vanzelf weer omlaag gaan, het kan dus best handig zijn om je villagers even te behouden als ze te duur zijn! De trades unlocked tweemaal per dag.

Als je vaak met een villager ruilt zal zijn level/vriendschap ook omhoog gaan. Er zijn 5 niveaus van deze vriendschap te zien aan het uiterlijk van de villager(stone t/m Diamond)

Elke speler heeft ook een bepaalde populariteit, Een hoge poplariteit geeft betere trades, terwijl een lage populariteit alles juist duurder maakt.

Hoewel dit een hele lijst aan features is die best ingewikkeld lijkt, brengt het wel een stuk meer diepte in het eerder zo saaie trading systeem. Ik hoop dat je nu meer snapt van de villagers en ze hopenlijk ook wat meer kan liefhebben. (En niet in kooitjes opsluit. Ik kijk naar jou, Etho)

Adv: Zoek jij een goede Minecraft server hosting om samen met vrienden te kunnen spelen? Neem een kijkje op Feroxhosting.nl!

Cracked spelers laten joinen op een Minecraft server

Adv: Heb je nog geen Minecraft server? Bestel er een bij Ferox Hosting!

Hoe laat ik cracked spelers joinen op mijn minecraft server? Het is eigenlijk heel simpel. Ga eerst naar je bestandsbeheerder en dan naar het bestand genaamd server.properties.

Zoek naar online-mode en zet deze op false

server.properties

Klik op Bestand opslaan en start je server opnieuw op. Hierna kunnen ook cracked spelers je server joinen.

Skins aanzetten op cracked minecraft servers

Installeer de volgende plugin: https://www.spigotmc.org/resources/skinsrestorer.2124/
Om skins terug te krijgen op je cracked minecraft server

Wachtwoorden voor cracked minecraft servers

Met je server op cracked modus kan iedereen zijn eigen username kiezen, en kunnen mensen dus ook op het account van anderen inloggen. Als je die niet wil dan kan je de volgende plugin installeren:
https://www.spigotmc.org/resources/authmereloaded.6269/
Deze voegt 2 simpele commando’s toe: /register en /login.
Hiermee blijft je server veilig.