Forge server maken in 2024

Ik krijg vaak mensen naar me toe die vragen hoe je nou forge installeert. Daarom laat ik deze tutorial zien hoe je een forge server kan maken:

Allereerst ga je naar https://files.minecraftforge.net/ en download je de “installer” voor de correcte minecraft versie. Vaak is het slim om de recommended versie gebruiken tenzij anders aangegeven in je mods.

forge download page

Klik op de pagina daarna op “skip” en open het jar bestand. Gebruik install server en kies een leeg mapje op je eigen computer.

forge installer

Klik op OK en wacht tot de installatie voltooid is. Vervolgens moet je alle bestanden in dat mapje uploaden naar je minecraft server met SFTP, als je niet weet hoe dat moet kan je de volgende tutorial gebruiken:
SFTP

Vervolgens rename je je forge-1.12.2-14.23.5.2768-universal.jar (of een andere versie) naar server.jar en kan je beginnen met spelen.

Om mods te installeren op uw server kan u de jar bestanden slepen naar de “mods” folder van uw server en de server opnieuw opstarten. Let op dat u uw server wel eerst 1x moet opstarten voordat deze map verschijnt. Hierna zullen deze mods bruikbaar zijn. Onthoud wel dat u vaak de mods EN op de server EN op uw client moet installeren. De forge client kan u installeren met dezelfde installer van de screenshot hierboven. U hoeft alleen op “install client” te klikken en forge client zal automatisch geinstalleerd worden. Weer kunnen mods worden geïnstalleerd in het “mods” mapje in uw .minecraft .

Als u bij Ferox Hosting host kan u ook een ticket maken en dan zal een van onze medewerkers u helpen met het installeren van forge op uw minecraft server.

BONUS:
Voor 1.10-1.12.2 kan je met spongeforge sponge plugins (niet bukkit/spigot) gebruiken samen met je minecraft servers. Dit kan handig zijn als je een publieke server wil maken.