Hoe fix ik Minecraft: Unknown Host? 1.7-1.16

Unknown host
Unknown host

Je zie de error “Unknown host” maar weet niet wat het betekend. Wat is er fout?

Hoe fix ik “Unknown Host” in Minecraft?

Probleem 1
Check of het ip klopt, dit klinkt heel simpel maar het gebeurd vaak dat er perongelijk een spatie achter het ip zit of andere onzichtbare tekens. Als overkopiëren niet lukt, probeer dan het IP handmatig over te nemen.

Probleem 2
Als je net een nieuw subdomein of domeinnaam hebt gekocht kan het zijn dat deze de tijd nodig heeft om te gaan werken. Wacht tenminste 24 uur bij nieuwe domeinnamen en 4 uur bij Subdomeinen.

Probleem 3
Het kan zijn dat je DNS servers geen SRV records ondersteunen. Dit komt zelden voor maar kan ook deze error veroorzaken. Vul het server IP in op https://feroxhosting.nl/srv om te kijken of de server gebruikmaakt van SRV records. Om dit op te lossen moet je je dns servers veranderen, bijvoorbeeld naar Cloudflare dns. Hier is een tutorial. Mocht dit nog niet helpen kan je ook proberen een VPN te gebruiken als Windscribe die al je netwerk verkeer door hun netwerk laat gaan.

Probleem 4
Het gebeurd ook nog wel eens dat je per ongeluk een 127.0.0.1 IP krijgt. Deze zijn alleen bereikbaar vanaf de host machine, als je zo’n IP van je host krijgt is dit 99% van de tijd een fout aan hun kant en moet je contact opnemen met hen.

Nog niet gelukt?

Nog niet gelukt? Vraag de server eigenaar of je host als dit je eigen server is, die helpen je verder!

Zoek je nog een goede host voor je eigen Minecraft server? Bekijk ons aanbod op https://feroxhosting.nl/minecraft