Hoewel singleplayer af en toe leuk kan zijn, is het nog leuker om met vrienden te spelen op de wereld waar jij al een begin aan hebt gemaakt. Lees de volledige post om te weten te komen hoe jij je singleplayer wereld kunt uploaden naar je minecraft server.

Voordat je begint met deze tutorial moet je eerst deze dingen weten:
- Zorg ervoor dat je uitgelogd bent uit de singleplayer wereld.
- Je kunt geen nieuwe minecraft werelden uploaden op een oudere minecraft server. Als je de map gebouwd hebt op 1.18 dan moet je ook een server hebben op 1.18.

%appdata%

Stap 1: Klik op het zoek pictogram en typ %appdata% in en klik op enter.

.minecraft

Stap 2: Open de ".minecraft" folder, ga daarna naar het mapje "saves".

Zip File

Stap 3: Als je in het mapje saves zit zul je je singleplayer wereld zien staan. Je moet rechtermuisklik doen op je wereld en klikken op "Kopieren naar" en daarna klik je op "Gecomprimeerde (gezipte) map".

Console

Stap 4: Ga naar de console van je multiplayer server en schakel de server uit.

Upload Wereld

Stap 5: Ga naar Setup -> Upload Werelden, Eenmaal op de pagina aangekomen kun je een optie kiezen. Als je wilt dat je huidige wereld wordt verwijderd en wordt vervangen door je singleplayer map dan moet je voor "ja" kiezen. Als je wilt dat de singleplayer wereld een extra wereld is naast je default wereld, Dan moet je voor de optie "nee" kiezen.
Daarnaa kun je de map uploaden in de uploader.

Power Control

Stap 6: Start terug de server. Als je hebt gekozen voor de optie "ja" bij de vorige stap dan kun je nu gaan spelen met je vrienden op de server. Als je hebt gekozen voor optie "nee" dan moet je nog doorgaan naar stap 7.

Stap 7: Zorg ervoor dat je de plugin Multiverse Core hebt op je server en gebruik de volgende command:

/mv import mapnaam normal -t flat

Stap 8: Maak gebruik van de command "/mvtp mapnaam" om naar de geïmporteerde map te navigeren.

Wanneer je al deze stappen hebt voltooid kun je met al je vrienden spelen op de map die je zonet hebt geupload. Veel plezier!

Is het niet gelukt of heb je verder nog vragen? Neem dan contact op via een webticket.