Wat zijn Spigot en Paper?

Paper is een fork van spigot die weer een fork is van bukkit. Dit zijn allemaal soorten minecraft server software die plugins ondersteunen.

Bron: Bstats

Wij draaien standaard Paper. Dit is de meest geoptimaliseerde fork. Een fork is een programma wat gebaseerd is op een ander programma.

Bukkit plugins werken op spigot
Spigot en Bukkit plugins werken op Paperspigot.

Bukkit en Spigot

Bukkit was vroeger de populairste server software maar is gestopt na een aantal legale problemen. Spigot is hier weer op gebouwd met de nieuwere minecraft versies en betere performance en plugin support. Ingame is er geen verschil

Paper

paper
Paper logo

Paper is weer gebouwd bovenop spigot. Gebruik zo mogelijk altijd Paper voor minecraft servers. Dit heeft async chunkloading en loopt verreweg het best voor de nieuwere Minecraft server versies. Ook werken alle bukkit en spigot plugins op paper, mits deze natuurlijk geen oudere 1.7 features gebruiken.

Vanilla

Voor vanilla (standaard) minecraft survival is paper ook geschikt. Ingame zie je geen verschil maar het loopt een stuk sneller voor nieuwe minecraft versies.

Hoe upload ik een andere versie?

Veel versies zitten al ingebakken in de versie selector in het paneel. Mocht je de versie die je zocht niet kunnen vinden dan kan je altijd je eigen server.jar uploaden via SFTP!

Vragen?

Heb je toch nog vragen? Neem contact op of bekijk onze website!