Minecraft: Villager Banen & Trades [1.14+]

De Village & Pillage update.

Sinds de 1.14 Village & Pillage update zijn villagers flink overhoop gehaald. Nieuwe trades en een bannen systeem. In deze gids ga ik jullie een paar dingen laten zien over de de nieuwe villagers!

Bron: minecraft gamepedia

Welke villager banen zijn er in minecraft?

Hier is een afbeelding met alle villager types sinds 1.14+

(Klik op de afbeelding om hem uit te vergroten)
Er zijn momenteel 15 banen. Om ervoor te zorgen dat een villager een bepaalde baan aanneemt moet je het specifieke blok naast een werkeloze villager plaatsen (zie de bovenste afbeelding). Als dit gelukt is zal het uiterlijk van je villager veranderen en zal je ook zijn nieuwe trades kunnen zien.

  • Boer (gele hoed)
  • Bibliothecaris (witte kleding)
  • Priester (roze/paarse kleding)
  • Smid (Bruine kleding met een zwart schort)
  • Slager (bruine kleding met wit schort)
  • Dorpeling (groene kleding, ook wel nitwit genoemd)
minecraft villager uiterlijk

Het uiterlijk van je villager is ook afhankelijk van de biome

Villager Trades

1.14 heeft ook een nieuw concept: vraag en aanbod. Als je een specifieke trade te vaak uitvoert zal deze tijdelijk op slot gaan (geen voorraad) en zal de prijs ook stijgen. Als een item een tijd niet gekocht is zal de prijs vanzelf weer omlaag gaan, het kan dus best handig zijn om je villagers even te behouden als ze te duur zijn! De trades unlocked tweemaal per dag.

Als je vaak met een villager ruilt zal zijn level/vriendschap ook omhoog gaan. Er zijn 5 niveaus van deze vriendschap te zien aan het uiterlijk van de villager(stone t/m Diamond)

Elke speler heeft ook een bepaalde populariteit, Een hoge poplariteit geeft betere trades, terwijl een lage populariteit alles juist duurder maakt.

Hoewel dit een hele lijst aan features is die best ingewikkeld lijkt, brengt het wel een stuk meer diepte in het eerder zo saaie trading systeem. Ik hoop dat je nu meer snapt van de villagers en ze hopenlijk ook wat meer kan liefhebben. (En niet in kooitjes opsluit. Ik kijk naar jou, Etho)

Adv: Zoek jij een goede Minecraft server hosting om samen met vrienden te kunnen spelen? Neem een kijkje op Feroxhosting.nl!