Hardcore modus aanzetten op een Minecraft server

Op zoek naar een nieuwe challenge? Met hardcore mode heb je maar één kans. Als je dood gaat kan je niet meer respawnen. In deze tutorial leg ik uit hoe je hardcore aanzet op jouw minecraft server.

Manier 1: Nieuwe wereld

De makkelijkste manier om hardcore aan te zetten is op een nieuwe wereld. Zorg dat je server uit is en ga naar bestandsbeheer en dan naar server properties. Voeg onderaan dit bestand de lijn: "hardcore=true" toe. Let op dat de kans groot is dat deze er nog niet in stond.

voeg hardcore=true toe

Als dit gelukt is, klik op "Bestand opslaan".

Voor je je server opnieuw opstart is het belangrijk om de oude werelden te verwijderen. Anders zal minecraft de nieuwe instellingen niet gebruiken.

( Mocht je de werelden niet willen verwijderen, ga dan naar methode 2 hieronder )

de 3 wereld mappen

Ga naar bestandsbeheer en delete de mappen world, world_nether, world_the_end .
LET OP: ALLES IS DAN WEG

Als je de server nu opnieuw opstart zal deze nu in hardcore mode staan. Succes met spelen!

Methode 2: Voor bestaande werelden

Als je al een wereld hebt die je niet wil verwijderen dan is het iets moeilijker om hardcore mode aan te zetten. Volg de stappen hierboven tot aan het toevoegen van de hardcore=true lijn, en ga dan hieronder verder:

We gaan gebruik maken van een tool genaamd NBTExplorer. Hiermee kan je de interne instellingen van een bestaande wereld aanpassen. NBTExplorer is te downloaden op https://github.com/jaquadro/NBTExplorer/releases/download/v2.8.0-win/NBTExplorer-2.8.0.msi

Ga na het downloaden naar bestandsbeheer en dan de map "world". Hierin vind je een bestand genaamd Level.dat. Download deze en sleep hem in nbtexplorer:

Minecraft heeft veel settings

Dubbelclick op hardcore: 0 en zet de waarde op 1. Klik daarna linksboven nbtexplorer op save.

Als dit gelukt is heb je een nieuwe level.dat met hardcore ingeschakeld. Upload deze terug in plaats van de level.dat die je net gedownload hebt (backups zijn handig). En start de server opnieuw op. Nu heb je hardcore mode ingeschakeld op een bestaande wereld!